Denk ook eens aan een tocht oostwaarts, langs de noordkust, om de grote vulkaan Agung heen.

Tirtaganga

toertocht bali Daar ligt Tirtaganga, een oud stadje aan de oostkust, dat vroeger een eigen koninkrijk was. In Tirtaganga kun je geweldig wandelen tussen de theeplantages en zwemmen in de vele, prachtig aangelegde baden.

Amlapura

samen door bali In de diepte, langs de glooiende heuvels, ligt Amlapura. Hier zijn de ‘paleizen’ van de opeenvolgende koningen te bewonderen. Eigenlijk zijn dit niet meer dan grote koloniale huizen die een prachtige indruk geven van de leeftoestand van de lokale koningshuizen.

Rijstvelden en de vulkaan

op verkenning door bali Van Amlapure rijdt u dan landinwaarts, richting Rendang en dat is waarlijk een van de mooiste routes van Bali, dwars door prachtige sawa’s. Via Rendang voert de weg noordwaarts, wederom naar de voet van de nog steeds actieve vulkaan Agung.

Pura Besakih

Op 1000 meter hoogte op de helling van de berg ligt Pura Besakih, het belangrijkste heiligdom van Bali en de grootste Hindoe-tempel van de wereld. Besakih werd in 1963 tijdens een uitbarsting van de Agung grotendeels vernield, maar is inmiddels weer gerestaureerd. Vanaf het tempelcomplex, dat bestaat uit 22 tempels op een terrein van één vierkante kilometer, kijk je uit over heel zuid-Bali. Vanuit Besakih moeten we weer een stukje zuidwaarts om vervolgens de terugtocht naar het noorden aan te vangen. De weg voert via het sferische bergdorp Kintamani – met geweldige vergezichten over het Baturmeer – terug via Singaraja naar Lovina. Deze tocht duurt een volledige dag en een deel van de avond. Dit is slechts een van de vele tochten die er vanuit Rumah Kita zijn te maken.
toertocht door bali trektocht bali
toertocht met de auto met de auto door bali