Rumah Kita ligt in het kleine dorp Kalibukbuk. 
In het dorp zijn allerlei winkeltjes, restaurants (ook aan het strand!), internet-cafe's, een kleine markt en zelfs een pinautomaat. Ook uw mobiele telefoon kunt u hier gebruiken.
 Het dorp Kalibukbuk ligt ongeveer tien kilometer ten westen van Singaraja, de voormalige hoofdstad van Bali. De Jalan Binaria van Kalibukbuk in centraal Lovina is ongetwijfeld het meest populaire straatje waar het het uitgaansleven van Lovina betreft. Hier vind je vele gezellige restaurantjes en barretjes, waar het 's avonds met een aangenaam zeebriesje heerlijk toeven is. In ons straatje, de Jalan Mawar, zijn ook leuke restaurantjes en winkeltjes. Bezoek in ons straatje beslist restaurant Warung Ayu van onze Balinese vrienden Nyoman en Ayu.
restaurants lovina beach restaurants bali

Binaria Plein

restaurant sea breeze bali Het Binaria Plein aan het strand van Kalibukbuk in het centrum van Lovina, met het grote standbeeld van een dolfijn, is als een magneet die zowel lokale bewoners als toeristen aantrekt. Je vindt hier onder andere wat gezellige barretjes, een reeks goede en goedkope warungs, en een aantal winkeltjes. Het Sea Breeze restaurant ligt direct aan het Binaria strand van Kalibukbuk in het centrum van Lovina. Het is een van de mooiste plekjes om van de zonsondergang te genieten.

Leuke tip

Een goede tip is ook om eens te gaan lunchen of dineren in hotel Damai, enkele kilometers landinwaarts aan de straat Jalan Damai (zie de plattegrond van Lovina, elders op deze site). De prijzen liggen beslist hoger dan in de rest van Bali, maar een bezoek is meer dan de moeite waard. Damai biedt een geweldige kwaliteit, zowel qua voedwel als qua sfeer en uitzicht.