vakantiehuis bali Rumah Kita, ons landgoed in het noorden van Bali, bestaat uit drie vakantiehuizen, een groot zwembad en een prachtige tuin. Rumah Kita betekent in het Indonesisch 'Ons huis'. Rumah Kita is overigens ook de naam van één van de drie vakantiehuizen op ons landgoed. De andere twee heten Wantilan en Gelebeg Baru. Wantilan is de grootste van de drie. De vakantiehuizen zijn afzonderlijk te boeken en beschikken over veel privacy. Het landgoed bevindt zich op een rustig plekje in het dorp Kalibukbuk in prachtige Noord-Bali.

De omgeving

Het landgoed waar de drie vakantiehuizen onderdeel van uitmaken ligt vlakbij het strand. Vanaf de poort van het landgoed is het slechts 2 minuten lopen naar het heerlijke tropische strand van Lovina Beach. Lovina Beach is de naam van een hele grote baai, met centraal daarin gelegen het dorp Kalibukbuk. Restaurantjes en winkeltjes van Lovina zijn in de directe nabijheid van het landgoed.

Voor de kinderen

vakantiehuis bali geschikt voor kinderen In de tropische, botanische tuin bevindt zich het grote zwembad (met een afgescheiden en ondiep gedeelte voor de kleintjes!), een fijn zitje, grote ligbedden en een heerlijke tuindouche. Het zwembad ligt prachtig aan de rand van het terrein, half overschaduwd door grote palm- en bananenbomen. Pal ernaast is het badmintonveld. Ook bevindt zich midden in de tuin een grote trampoline.

Vakantiehuizen in Balinese stijl

Het landgoed bestaat dus uit drie verschillende vakantiehuizen. Rumah Kita is geschikt voor 4 personen, Wantilan is het grootste vakantiehuis en biedt onderdak aan 6 a 7 personen. In Gelebeg Baru kunt u met 2 volwassen personen en bijvoorbeeld 2 kinderen uitstekend terecht. Voor 4 volwassen personen is het minder geschikt. Verder vindt u op het landgoed een theehuis, een kantoortje c.q. verblijf voor het personeel, een aparte Balinese keuken met barbeque en twee watertorens, waarvan er één toegankelijk is.
 Alles is in Balinese stijl gebouwd met veel open ruimtes, zicht op de prachtige tuin en veel privacy.

Indeling van de vakantiehuizen

vakantievilla bali Alle drie de vakantiehuizen hebben op de begane grond een open leefterras. Het is een woonkamer van een bijzondere, open constructie, in perfecte harmonie met de natuur, waarmee de typische traditionele, Balinese leefstijl wordt gevolgd. Deze ruimtelijke stijl, met de tuin als een direct verlengstuk van de woonkamer, draagt aanzienlijk bij tot een gevoel van eenheid met de natuur, een van de belangrijkste concepten van het Balinese Hindoeïsme. Zo kan de energie van de omringende natuur zich ongehinderd mengen met die van de leefruimten van de huizen. En kan de luchtcirculatie, veroorzaakt door het bio-klimaat van de tuin, op natuurlijke wijze het vocht verdampen. Dit houdt de temperatuur van de leefruimten - beter dan kunstmatige airconditioning dat kan doen - op een constant, aangenaam peil.

Air conditioning is niet nodig

De temperatuur is overdag doorgaans zeer aangenaam warm tot redelijk koel in de nacht. Omdat de huizen vlak bij het strand liggen, zorgt de zeewind 's nachts voor verkoeling. Een air-conditioning is hier dus niet nodig en zou bovendien de tropische atmosfeer van “Rumah Kita” aantasten.

Veel privacy

vakantiewoning bali
Uw privacy is groot, want ieder huis ligt mooi beschut en apart. U heeft beslist geen last van de huurders (zo die er al zijn) van de andere huizen. De huizen en het terrein lenen zich er voor om te luieren, te lezen, te schilderen of eindelijk dat boek te schrijven wat u altijd al had willen schrijven. Ook kunt u tuinieren in onze tropische tuin waar u de bananen en mango's zo van de bomen kunt plukken.

Traditie van geven en nemen

Ieder huis heeft een eigen boekenkast. Ook zijn er in ieder huis kinderspelletjes aanwezig. Alle gasten kunnen uiteraard aan elkaar vragen om af en toe even een spelletje te pakken of een paar boeken uit de boekenkast te halen.

Sociale karakter van het project

Het beheer van het landgoed is in handen van Ma Kim, een fantastische en zeer gastvrije Balinese dame. Samen met haar zoon Putu Kusuma Wijaya en zijn vrouw Eti zorgen zij in Rumah Kita voor alle praktische zaken (voor reserveringen en voor alle vragen die u heeft met betrekking tot het huren van de huizen dient u zich te wenden tot Roel van Dalen). 's Ochtends gaat Ma Kim voor de inkopen naar de markt en selecteert daar mooie natuurlijke ingrediënten voor het diner. Ze weet er altijd weer een feestje van te maken. De heerlijke maaltijd zit bij prijs inbegrepen. Putu heeft in juni 1994 de Filmacademie in Amsterdam voltooid. Zijn studiekosten zijn betaald uit de huuropbrengsten van 'Rumah Kita'. Putu woont samen met Eti en hun dochtertje in hun eigen huis op het terrein van Rumah Kita, waar zij de dagelijkse leiding hebben. Putu werkt bovendien als filmregisseur op Bali. Meer over het ontstaan leest u bij Toen & nu.

Meer over ons vakantiehuis

Wij geven u op deze site een voorproefje van dit tropisch paradijsje op Bali. U kunt, als u wilt, per email contact opnemen om het vakantiehuis van uw voorkeur te reserveren. Veel plezier en hopelijk tot ziens op Rumah Kita!