dak van bali Het gebied rond het bergdorp Kintamani wordt vaak aangeduid als 'het Dak van Bali'. De dorpen Kintamani, Batur en Penelokan liggen er op een gemiddelde hoogte van 1500 meter op de hoogste kam van de caldera van de Baturvulkaan. Het uitzicht op de vulkaan en het kratermeer is werkelijk schitterend.

Oorspronkelijke bewoners

oorspronkelijke bewoners bali In de caldera zelf, langs de oevers van het Baturmeer, tref je de oer-traditionele 'Bali Aga' dorpjes Trunyan, Toyabungka en Kedisan. De 'Bali Aga' worden gezien als de meest oorspronkelijke bewoners van Bali en men leeft er nog volgens tradities en gebruiken die stammen uit de tijd van voordat het Hindoeïsme haar intrede deed in Bali, meer dan duizend jaar geleden.

De vulkaan

vulkaan bali De Baturvulkaan is te beklimmen met lokale gidsen. Je vertrekt midden in de nacht en arriveert rond zonsopgang bij de top. Vervolgens word je beloond met een schitterend, ‘mindblowing’ uitzicht van 360 graden over heel Bali.

Pura Ulun Danu tempel

In het dorpje Batur staat de op een na belangrijkste tempel van Bali, de Pura Ulun Danu tempel. De tempel is gewijd aan de godin van meren en rivieren: Batari Ulun Danu.

Begrafenisrituelen

rituelen bali Het dorpje Trunyan, beneden in de caldera, staat bekend om z'n buitengewone begrafenisrituelen; de overledenen worden er niet gecremeerd, zoals gebruikelijk is in de rest van Bali, maar worden er onder een speciale boom aan de elementen overgelaten, in het bijzonder de wind, totdat het stoffelijk overschot is opgelost en slechts botten en beenderen resten. Uiteindelijk wordt de schedel bijgezet op een speciaal, trapvormig gebouwd stenen altaartje.